Home » Onze club

In het seizoen 2015-16 heeft K. Berchem Sport een vrouwenteam in haar armen gesloten. Op erg overtuigende wijze zijn we erin geslaagd om te promoveren naar de 3de provinciale afdeling. In het seizoen 2016-17 zijn we met het eerste elftal kunnen promoveren naar tweede provinciale. Door samenvloeiing van KVV en KBVB tot Voetbal Vlaanderen konden we met ons team promoveren naar eerste provinciale zodanig dat we in het seizoen 2018-2019 uitkwamen in eerste provinciale. Dit is uiteraard de poort naar de nationale afdelingen van het vrouwenvoetbal. Het avontuur in eerste provinciale was geen succes waardoor we het seizoen 2019-2020 aanvatten in tweede provinciale met de ambitie om in deze reeks kampioen te spelen om alzo de weg naar nationale terug aan te vatten.

We starten het seizoen 2019-20 met een vrouwenploeg in 2de provinciale met hoge ambitie, het is de bedoeling om dit seizoen liefst kampioen te worden doch om zeker terug onze plaats in eerste provinciale te heroveren. We blijven met een ploeg U13 in de jeugdcompetitie (we spelen tegen jongens met dit meisjesteam) en naargelang het aantal inschrijvingen kan er een ploeg U11 bijkomen. Verder willen we alle vrouwen en meisjes de kans geven om binnen K. Berchem Sport een plaats te krijgen als ze enig vooruitzicht hebben op een doorstroming naar een volwaardig elftal. We hebben ook een B-elftal dat voornamelijk zal bemand worden door 14-18-jarigen om hun hier te laten rijpen en hun de kans te geven door te stromen naar de A-ploeg. Dit team zal in 3de provinciale starten.

Het is immers de ambitie om elk meisje van Berchem en omstreken de kans te geven om bij K. Berchem Sport aan te sluiten om voetbal te kunnen spelen. Dit is immers onze maatschappelijke taak om dit te verwezenlijken.