Home » Onze club » Geschiedenis

Historiek

In het seizoen 2015-16 heeft K. Berchem Sport een vrouwenteam in haar armen gesloten. Op erg overtuigende wijze zijn we in het eerste seizoen erin geslaagd om te promoveren naar de 3de provinciale afdeling. In het seizoen 2016-17 zijn we met het eerste elftal kunnen promoveren naar tweede provinciale, beide seizoenen was Marc Aerts onze trainer.

Tevens is het ons gelukt om in het seizoen 2016-2017 te starten met een meisjesploeg U12, deze stond onder leiding van Peggy De Ruysscher, onze meisjes komen uit in de jongenscompetitie om ze sterker te maken in het voetbal. Peggy heeft deze meisjes twee seizoenen lang de voorbereiding gegeven om door te stromen naar het A-elftal. De meeste meisjes zijn daarin geslaagd of zullen daarin slagen.

In het seizoen 2017-18 werd een trainerswissel doorgevoerd en werd Bruno Macedo hoofdcoach van het A-elftal. In het seizoen 2017-18 konden we slechts vierde worden in tweede provinciale, dit was onder de verwachtingen gelet op de successen van de jaren ervoor.

Door samenvloeiing van KVV en KBVB tot Voetbal Vlaanderen konden we met ons team promoveren naar eerste provinciale, vermits iedere ploeg kon kiezen in welke afdeling ze zich inschreven. Op die manier konden we in het seizoen 2018-2019 uitkomen in eerste provinciale. Dit is uiteraard de poort naar de nationale afdelingen van het vrouwenvoetbal. Het avontuur in eerste provinciale was geen succes waardoor we het seizoen 2019-2020 aanvatten in tweede provinciale met de ambitie om in deze reeks kampioen te spelen om alzo de weg naar nationale terug aan te vatten.
In het seizoen 2018-2019 kregen we voldoende speelsters bij elkaar om een B-elftal in competitie te brengen, deze ploeg startte in derde provinciale A onder leiding van Yonas Deprez. In het seizoen 2019-2020 komt deze ploeg terug uit in derde provinciale A maar nu onder leiding van Peter Maes. Deze ploeg zal vooral als opleidingspool dienen en doorstroomploeg naar het A-elftal.

Ook in het seizoen 2018-2019 kwamen de meisjes U13 ondertussen onder de leiding te staan van Erik Vanhees, hij kon onze meisjes op een nog hoger niveau tillen en zal ook in het seizoen 2019-2020 de leiding nemen over de meisjes U13. 

Bij aanvang van het seizoen 2019-2020 hebben we een hogere toestroom van meisjes waardoor we ook een meisjesploeg U11 in de jongenscompetitie gaan onderbrengen. Deze meisjes zullen getraind worden door Charlotte De Cock. Zij zal deze meisjes klaarstomen om daarna door te stromen naar onze U13 ploeg.

Tijdens de zomerstop heeft Bruno Macedo de club verlaten en werd hij vervangen door Danny Bauwens als coach van het A-elftal.

De ambitie van onze club blijft dezelfde: wij willen zo snel mogelijk een ploeg in nationale afdeling krijgen en zodanig uitbreiden dat elke vrouw en elk meisje die bij ons aansluit op haar niveau kan voetballen.