Home » Vrouwenafdeling

K. Berchem Sport Vrouwenafdeling

In het seizoen 2015-16 heeft K. Berchem Sport een vrouwenteam in haar armen gesloten. Op erg overtuigende wijze zijn we erin geslaagd om te promoveren naar de 3de provinciale afdeling. In het seizoen 2016-17 zijn we met het eerste elftal kunnen promoveren naar tweede provinciale. Door samenvloeiing van KVV en KBVB tot Voetbal Vlaanderen konden we met ons team promoveren naar eerste provinciale zodanig dat we in het seizoen 2018-2019 uitkwamen in eerste provinciale. Dit is uiteraard de poort naar de nationale afdelingen van het vrouwenvoetbal. Het avontuur in eerste provinciale was geen succes waardoor we het seizoen 2019-2020 aan hebben gevat in tweede provinciale, we zijn derde geëindigd, uiteraard heeft de COVID 19 uitbraak ook ons parten gespeeld. In het seizoen 2020-2021 starten we met onze A-ploeg terug in tweede provinciale met de ambitie om dit seizoen te kunnen overgaan naar eerste provinciale.

We starten het seizoen 2020-21 met een vrouwenploeg in 2de provinciale met hoge ambitie, het is de bedoeling om dit seizoen liefst kampioen te worden doch om zeker terug onze plaats in eerste provinciale te heroveren. Dit seizoen hebben we een U16 ploeg ingeschreven in de meisjes afdeling om te kijken wat hun niveau is. Waarschijnlijk gaan we deze ploeg het volgend seizoen ook inschrijven in de jongenscompetitie (U15) om onze meisjes harder en sneller te maken. We blijven met een ploeg U13 in de jeugdcompetitie (we spelen tegen jongens met dit meisjesteam) en dit seizoen start een U11 meisjesteam ook in de jongenscompetitie.  Verder willen we alle vrouwen en meisjes de kans geven om binnen K. Berchem Sport een plaats te krijgen om te kunnen voetballen op een redelijk niveau. We hebben ook een B-elftal om dames en meisjes te kunnen laten rijpen en hun de kans te geven door te stromen naar de A-ploeg. Dit team zal in 3de provinciale starten.

Het is immers de ambitie om elk meisje van Berchem en omstreken de kans te geven om bij K. Berchem Sport aan te sluiten om voetbal te kunnen spelen. Dit is immers onze maatschappelijke taak om dit te verwezenlijken.

Daarom bieden wij een gedegen opleiding aan en kan elke dame en elk meisje bij ons groeien en alzo de kans krijgen om het hoogste niveau te halen.