Home » Vrouwenafdeling » Onze werking » Opleidingsplan

Opleidingsplan 2021-2022

Onze afdeling vrouwenvoetbal hecht heel veel belang aan een quasi-professionele opleiding voor onze meisjes. Het is onze ambitie om op termijn de eerste ploeg te "bevrouwen" met 70% speelsters komende van onze eigen jeugdopleiding. 

Elke beginnende speelster moet de basistechnieken aangeleerd krijgen, dit zal voornamelijk gebeuren in de teams U9 en U11, vanaf U13 krijgt het ploegverband veel aandacht, opstellingen en veldbezettingen vormen de hoofdbrok van deze opleiding. Vanaf U16 wordt je klaargestoomd om je plaats te veroveren in onze vrouwenteams met de ultieme ambitie om in de eerste ploeg te spelen.

Ieder meisje en vrouw moet deze ambitie in zich dragen en ervoor trainen om een plaats in de eerste ploeg te bemachtigen.

Wij willen met onze ploegen kwaliteitsvol voetbal brengen, onze meisjes hebben een dubbele opdracht zij moeten namelijk kwaliteitsvol voetbal brengen op een plezante manier, want plezier moet steeds voorop blijven staan, zeker in de jeugdreeksen. Het is daarom ook belangrijk om elk meisje en elke vrouw op haar niveau te laten spelen conform haar capaciteiten zodanig dat iedereen plezier blijft behouden in het voetbalspel.

De Jeugdopleiding van K. Berchem Sport Vrouwen stelt zich tot algemeen doel het nastreven van een multidisciplinaire begeleiding op semi-professioneel niveau van haar (top)talenten en van alle speelsters elk op hun niveau. Doorstroming van eigen opgeleide talenten naar de A-kern is en blijft een prioritaire doelstelling. Aanvullend biedt de Jeugdopleiding meisjes voetbal op een lager niveau aan teneinde haar sociale rol in de omgeving te vervullen. De doelgroep die de Jeugdopleiding meisjes hierbij wil bereiken zijn alle jeugdspeelsters die graag de voetbalsport willen beoefenen in het district Berchem en de grootstad Antwerpen, met als primaire focus een straal van 30 km rond K. Berchem Sport.

De identiteit van de Jeugdopleiding en K. Berchem Sport Vrouwen wordt gekenmerkt door haar verleden en heden waarin een laagdrempelige en multiculturele instap van speelsters wordt weerhouden. Tevens wil de Jeugdopleiding haar voetbalaanbod ook aanpassen en uitbreiden in functie van maatschappelijke ontwikkelingen, zoals een steeds groter wordende integratie van sporters met een beperking en de opmars van het Vrouwenvoetbal in het algemeen.

De waarden en normen die de Jeugdopleiding voor de meisjes vooropstelt binnen haar dagdagelijkse werking liggen in lijn met de waarden van K. Berchem Sport Vrouwenafdeling, met als focus respect, fair play, verdraagzaamheid en teamspirit.

Andere maatschappelijke normen, waarden en principes worden eveneens hoog in het vaandel gedragen zoals een open mind betreffende culturen, religie en gelijke kansen voor iedereen. Tot slot wil de Jeugdopleiding meisjes met al haar medewerkers zowel op als naast het veld gekenmerkt worden als een hard werkend en professioneel team met passie en doorzettingsvermogen

Als uw interesse gewekt is en het volledige opleidingsplan er eens op wil nalezen dat vind je hiernaast in pdf formaat.

Wil je je inschrijven in onze club of eens een test training meemaken dan kan je het formulier hiernaast invullen.